Griet Kockelkoren Onderzoeker, Vakman

Adres

Jubelpark 1
1000 Brussel
02 739 67 11

Griet Kockelkoren (Master in de conservatie van historisch textiel) is gespecialiseerd in actieve en preventieve conservatie en het opstellen van historische en hedendaagse kledingstukken, accessoires en mode. Ze heeft gewerkt als collectie-manager en conservator-restaurator voor het ModeMuseum in Antwerpen en het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel (waar ze ook preventieve conservatie deed). Hierna werd ze consulent voor preventieve conservatie bij FARO, het Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed. Verder was als docent verbonden aan de opleiding conservatie en restauratie van de Universiteit van Antwerpen. Ze gaf reeds verschillende lezingen over preventie conservatie, textielconservatie, kunststoffen en art-handling. 

Griet is nu verantwoordelijk voor de conservatie van historische en eigentijdse kostuums, textiel en accessoires bij het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIKIRPA)

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief