Home / Het MOT - Museum voor de Oudere Technieken Documentatiecentrum, Museum

Het MOT - Museum voor de Oudere Technieken Documentatiecentrum, Museum

Adres

Guldendal 20
1850 Grimbergen
02 270 81 11

Het Museum voor de Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen wil het verleden en het heden van de mens, hier en elders, helpen begrijpen door een realistisch beeld te geven van het ontstaan en de evolutie van de technieken, en van de impact ervan op het dagelijks leven en het milieu.

Het museum biedt een indrukwekkende en boeiende verzameling handwerktuigen, machines en watermolens, een bibliotheek rijk aan technische handboeken en historische naslagwerken, een uitgebreid educatief aanbod. Alles wat door spieren, water en wind aangedreven wordt, komt in het museum aan bod.

In het Guldendal, de voormalige stallingen van het Prinsenkasteel, geven honderden handwerktuigen hun geheimen prijs. 'De houtbewerking' en 'De smid. Baas van ijzer en vuur' behoren tot de grote verhalen, naast 'Sterke vrouwen, zware was', dat over 150 jaar wasgeschiedenis gaat en je terug tot de tijd van de houten wastobbes en –kloppers voert.

In het open depot aan de Liermolen sta je versteld van de diversiteit aan karren en wagens. In de Tommenmolen verneem je meer over 'De rijstteelt in het vroegere Japan'.

Reactie toevoegen

Nieuwsbrief