Huis van Alijn Museum

Adres

Kraanlei 65
9000 Gent
09 235 38 00

Huis van Alijn is het museum over de cultuur van het dagelijks leven in de 20ste eeuw en beheert objecten, foto’s, documentatie en een digitale en audiovisuele collectie. Het geheel geeft een inkijk in het verleden en heden van Vlaanderen, de omgang met tradities, rituelen, gewoonten, identiteit en diversiteit. De objectcollectie wordt thematisch ingedeeld (huisraad, circus, speelgoed, levensfasen, …). Het museum beheert een omvangrijke collectie mechanische en elektrische huishoudelijke apparaten. Hiernaast heeft men een bibliotheek en foto- en documentatiecollectie met drukwerk met tekstinfo, o.a. affiches, prenten, brochures en folders.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief