Home / Internationaal Exlibriscentrum Sint-Niklaas Museum

Internationaal Exlibriscentrum Sint-Niklaas Museum

Adres

Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas
03 778 34 50

De collectie van het Internationaal Exlibriscentrum Sint-Niklaas is hoofdzakelijk opgebouwd rond het exlibris en aanverwante vormen van kleingrafiek, zoals niet-commerciële gelegenheidsgrafiek, illustraties en opdrachtgrafiek. Van sommige prenten zijn ook de ontwerpschetsen, de drukclichés of drukblokken en diverse stadia in het drukproces in de collectie aanwezig.

In de nieuwe opstelling van het Exlibriscentrum zullen ook enkele historische of frappante drukpersen worden opgesteld. Het is de bedoeling om deze persen drukklaar te houden voor speciale gelegenheden. Allerlei informatie en documentatie over het exlibris en zijn randgebieden, zoals persuittreksels, briefwisseling, notulen, affiches, uitnodigingen, documenten, publicaties krijgen eveneens een plaats.

Sinds november 2019 is de werking van het centrum stopgezet. De collectie wordt bewaard door het SteM Sint-Niklaas, tot er een mogelijke andere bestemming gevonden wordt. Onderzoekers met wetenschappelijke opdracht kunnen er op aanvraag wel nog terecht in de bibliotheek en collectie. 

 

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief