Home / Internationaal Exlibriscentrum Sint-Niklaas Museum

Internationaal Exlibriscentrum Sint-Niklaas Museum

Adres

Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas
03 778 34 50

De collectie van het Internationaal Exlibriscentrum Sint-Niklaas is hoofdzakelijk opgebouwd rond het exlibris en aanverwante vormen van kleingrafiek, zoals niet-commerciële gelegenheidsgrafiek, illustraties en opdrachtgrafiek. Van sommige prenten zijn ook de ontwerpschetsen, de drukclichés of drukblokken en diverse stadia in het drukproces in de collectie aanwezig.

In de nieuwe opstelling van het Exlibriscentrum zullen ook enkele historische of frappante drukpersen worden opgesteld. Het is de bedoeling om deze persen drukklaar te houden voor speciale gelegenheden. Allerlei informatie en documentatie over het exlibris en zijn randgebieden, zoals persuittreksels, briefwisseling, notulen, affiches, uitnodigingen, documenten, publicaties krijgen eveneens een plaats.

Reactie toevoegen

In de kijker

Altijd al willen leren hoe je een techniek of een ambacht het best in beeld brengt? ETWIE haalt dé experte in huis: Wendy Van Wilgenburg uit Nederland. Zij organiseert jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival.
ETWIE is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken. Interesse in deze nieuwe functie? Solliciteren kan tot 25 maart!

Nieuwsbrief