Kantcentrum / Kantmuseum Brugge Museum

Adres

Balstraat 16
8000 Brugge
050 33 00 72

De vzw Kantcentrum werd in 1970 gesticht, met als doelstelling het verderzetten van de kantopleiding die in 1717 door de zusters apostolinnen in Brugge werd opgestart. Het centrum staat wereldwijd bekend voor zijn expertise op het vlak van handgemaakte kant in diverse disciplines.

In 2014 heropende het vernieuwde Kantmuseum, waarin het accent ligt op de situering van de ontstaansperiode van kant en op enkele vroege ontwikkelingen. De basistechnieken en -slagen, de kanttypes en hun geografische oorsprong, de kantnijverheid vroeger en nu en het Brugse kantonderwijs zijn ook enkele items. Er gaat aandacht naar de waardering van handwerk, de esthetiek van kant, en de hedendaagse en de internationale uitstraling van kant.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief