Karrenmuseum Essen Museum

Adres

Moerkantsebaan 52
2910 Essen
03 667 11 42

Het Karrenmuseum in Essen beschikt over de grootste collectie koetsen, karren en wagens van België en Nederland. De online-collectie biedt meer gedetailleerde informatie over de karren, wagens, bespannen rijtuigen, werktuigen...

Ook kan je in het museum een kijkje nemen bij de smid, de wagenmaker en in de houtzagerij. Geregeld organiseert het museum demonstraties en evenementen.

Het Karrenmuseum voerde al verschillende onderzoeksprojecten uit. Zo werden in 2011 de kleurstellingen op bespannen landbouwvoertuigen onderzocht,  en in 2013 werd het onderzoeksproject ‘Inventarisatie en typologering van de bespannen landbouwvoertuigen in Vlaanderen’ voltooid. In 2015 inventariseerden ze historische handels- en dienstvoertuigen van over heel Vlaanderen, die benut werden voor het transport van goederen, bijvoorbeeld bakkerskarren en begrafeniswagens. Een aantal historische rijtuigen, particuliere voertuigen voor een klein aantal personen werden in 2017 geïnventariseerd. Door dit onderzoek werden 27 verschillende typologieën vastgesteld.

 

 

 

Bibliografie

Reactie toevoegen

Nieuwsbrief