Home / Kleine-Brogel Air Museum vzw (KBAM) Documentatiecentrum, Organisatie

Kleine-Brogel Air Museum vzw (KBAM) Documentatiecentrum, Organisatie

Adres

Vliegveld Kleine-Brogel
3990 Peer
011/51.22.53

Het Kleine-Brogel Air museum werd in 2010, na meer dan 6 jaar inspanningen geopend. Het stelt verscheidene militaire vliegtuigen (Starfighter, Thunderstreak en Thunderjet...), voertuigen (vliegtuigtrekker, willy-jeep...) buiten tentoon. Binnen in het museum worden in acht kamers in chronologische volgorde de bezetting en operaties met de verschillende vliegtuigtypes door zowel de Belgische als Canadese Luchtmachten van 1944 tot heden getoond.

Er is ook een F-16 cockpit die gebruikt wordt voor demonstraties, een loods met heel wat luchtvaartmemorabilia en een Documentatiecentrum dat zich inzet voor het bewaren, vervolledigen en inventariseren van alle documenten en foto's over de geschiedenis van de 10de Wing. 

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief