Koninklijk Legermuseum Museum

Adres

Jubelpark 3
1000 Brussel
(0)2 737 78 33

Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis is een wetenschappelijke instelling van de Belgische staat, belast met het opzoeken, verwerven, bewaren en ter beschikking stellen van documenten, studies, publicaties en voorwerpen met betrekking tot de militaire geschiedenis.

De instelling bestaat ten eerste uit het Koninklijk Legermuseum in het Jubelpark in Brussel. Het museum bevat een zeer uitgebreide collectie van wapens, voertuigen en vliegtuigen, kledij, vlaggen, kaarten, literatuur en documentatie die in het museum en de bibliotheek voor het publiek beschikbaar is. Onder de instelling vallen ook drie depots voor stockage en restauratie, in Landen, Brasschaat en Bastenaken.

Daarenboven beheert het Koninklijk Legermuseum ook verschillende interpretatiecentra: de Commandobunker op de Kemmelberg (Heuvelland), de Dodengang in Diksmuide, het Interpretatiecentrum Tweede Wereldoorlog in Bastenaken, en het Expertise- en Interpretatiecentrum voor artillerie - Gunfire in Brasschaat.

Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis maakt sinds 2017 deel uit van het War Heritage Institute, samen met het Fort van Breendonk, het Instituut voor Veteranen - NIOOO en de Historische Pool van Defensie.     

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief