Kreglinger Bedrijf

Adres

Grote Markt 7
2000 Antwerpen
03 22 22 020

Kreglinger is een onderneming gespecialiseerd in logistiek en expeditie op nichemarkten. Ze kreeg het nummer één in het handelsregister van Antwerpen toebedeeld.

Georg en Chrétien Kreglinger vestigen zich in 1797 in Antwerpen. Met het ‘Spaniënhof’ op de Grote Markt als hoofdkwartier en als visitekaartje, ontwikkelen ze een netwerk van internationale zakencontacten, wat snel tot een brede internationale handelsactiviteit leidt in talrijke grondstoffen en handelswaren. De uitgebreide documentatie hiervan in zowel boekhoudkundige documenten (grootboeken) als in de correspondentie maakt vandaag deel uit van het historisch archief. Zo is onder meer de eerste vrachtbrief van de onderneming uit 1797 bewaard. Kreglinger specialiseert zich in de invoer van brute, gepekelde schapen- en lamshuiden, waarvan de vacht tot délainage-wol wordt verwerkt. Later evolueert dit naar de invoer van synthetische vezels. Tegenwoordig produceert de onderneming onder meer wijnen in Australië.

Bibliografie

[Anoniem].  1972.  1797 - 1972: G & C Kreglinger nv 175.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief