Kusthistories Museum

Adres

Joseph Casselaan 1
8430 Middelkerke
059 30 03 68

Het museum 'Kusthistories' in Middelkerke heeft als doel het verzamelen, het conserveren, het bestuderen en het ontsluiten van het erfgoed dat gelinkt is aan de evolutie van het Vlaamse kusttoerisme.

Een groot deel bestaat de collectie uit zgn. vlak materiaal: prentbriefkaarten, foto's, allerhande drukwerk, affiches. De verzameling kustaffiches is een van de grootste van het land. Daarnaast beschikt Kusthistories ook over heel wat voorwerpen die het verhaal vertellen van de toeristische geschiedenis van de kustregio. Deze zijn heel divers: van oude reiskoffers, uithangborden van horecazaken en billenkarren tot strandspeelgoed, kledij en hotelporselein.

Sinds kort sloot het museum de deuren. De benedenverdieping van het gebouw, nu De Oude Post, huist tijdelijke tentoonstellingen en de toerismebalie.

 

 

Bibliografie

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief