Landbouwmuseum Zoeterstede Museum

Adres

Sint-Pietersdijk 1
8340 Lapscheure
050 50 02 40

In het landbouwmuseum Zoeterstede vind je een uigebreide verzameling landbouwmateriaal. Het museum ontstond uit de privé-verzameling van landbouwer-op-rust Wilfried Van De Sompele en zijn vrouw Godelieve. De rode draad doorheen het museum zijn schoolplaten die schetsen hoe het landbouwleven vroeger was. Bij elke schoolplaat is een opstelling gemaakt met de materialen die toen gebruikt werden (bijvoorbeeld voor het melken van de koe, het bereiden van boter, de oogst, wieden, ploegen...)

Ook grotere machines en toestellen vind je hier terug, karren, wagens, plantmachines. Zo is ook de evolutie in de ploegen te zien, van een eenvoudige houten naar meerscharige ijzeren ploeg.

Tot slot zijn er ook nog opstellingen uit het dagelijkse leven, zoals keukengerei en een Leuvense stoof, een oud schoolklasje...

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief