Lenaerts Lederwaren Bedrijf

Adres

Bruul 77
2800 Mechelen
015 20 59 97

Lederwaren Lenaerts in Mechelen is in 1870 ontstaan toen Willem Lenaerts een zadelmakerij startte. Geleidelijk breidden de activiteiten uit naar breukbanden in leder en zelfs volledige koetsen en rijtuigen. In de twintigste eeuw breidde het assortiment lederwaren geleidelijk uit met boekentassen, reisdekens, koffers, sigarenetui's, luxevoorwerpen in leder van krokodil, hagedis of zeehond, hals- en muilbanden voor honden, jachtartikelen, weitassen, sportartikelen tot zelfs kampeertenten. Het atelier werd in beide wereldoorlogen zwaar getroffen maar is in 1947 heropgebouwd door Jules Lenaerts. Naast de winkel is er nog steeds een atelier met machines en handgereedschappen, niet alleen voor reparaties en afstelling, maar ook voor vervaardiging van lederwaren op maat. De familie bewaart enkele mooie stukken uit de beginjaren, zoals een advertentie op inpakpapier uit 1910.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief