Louis De Waele Bedrijf

Adres

Jean Dubrucqlaan 175
1080 Sint-Jans-Molenbeek
02 422 08 11

Bouwbedrijf Louis De Waele in Molenbeek werd in 1866 opgericht door de broers Louis en Jean De Waele als een timmer-, schrijnwerk- en kunstschrijnwerkbedrijf. Ze deden onder meer parketwerken in het koninklijk paleis en namen geleidelijk ook algemene aannemingen op zich. In 1902 richtten de weduwe en kinderen van Louis de naamloze vennootschap Louis De Waele NV op. In de daaropvolgende jaren stonden ze in voor de bouw van het station Tour en Taxis onder leiding van Albert en Gaston De Waele. Vanaf 1946 werden de parketactiviteiten duidelijk afgescheiden van het aannemerbedrijf.

In de jaren 1990 zijn binnen de groep Entreprises Louis De Waele NV, bestaande uit verschillende dochtermaatschappijen zoals parqueterie en een immobiliënmaatschappij, drie duidelijke departementen onderscheiden: Burgerlijke Bouwkunde, Industriële bouwwerken en Woning- en kantoorbouw. Tot 2009 bleef het een familiebedrijf. Sindsdien maakt het deel uit van de Franse groep Rabot Dutilleul.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief