Marianne De Fossé Onderzoeker

Ingenieur-architect Marianne De Fossé startte in 2014 met een doctoraatsonderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel, met als thema ‘Historical urban warehouses in Ghent, Brussels and Antwerp’. In haar doctoraat zal ze de historische, architecturale en structurele waarde van pakhuizen onderzoeken, met het oog op het hergebruik van deze gebouwen. Het onderzoek kadert binnen het project 'Preserving urban historical warehouses by understanding their architecture and technology'.

Bibliografie

DE FOSSE M.  2018.  Het Antwerpse huidenpakhuis Magazijn Alfred (1881) herbestemd. Erfgoed van Industrie en Techniek. (1):2-8.
DE FOSSE M.  2016.  Revitalisation of an historical industrial port district – the goods station district in Antwerp. International Planning History Society Proceedings: History Urbanism Resilience - Change and Responsive Planning. . 17:45-57.
DE FOSSE M.  2015.  Brouwerij Atlas. Industrialisering van een sector. Erfgoed Brussel. (15-16):50-61.
DE FOSSE M, Louis VANDENABEELE.  2014.  Brusselse pakhuizen in de negentiende en de twintigste eeuw. Erfgoed van Industrie en Techniek. 23(4):20-29.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief