Mario Baeck Onderzoeker

Mario Baeck is licentiaat Germaanse filologie en doctor in de kunstgeschiedenis. Hij is gespecialiseerd in de toegepaste kunsten uit de 19de en 20ste eeuw, m.n. de art nouveau en de art deco, en verzorgt regelmatig lezingen hierover. Hij is geregeld curator of lid van het wetenschappelijk comité bij diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Als secretaris van vzw Wintertuin schreef hij o.a. diverse publicaties over het Instituut van de Ursulinen. In 2015 rondde hij aan de Universiteit Gent een doctoraatsonderzoek af over de ontwikkeling van de Belgische tegel (1840-1980).

Bibliografie

Mario BAECK.  2018.  Ongeziene schoonheid. Naar een erfgoedgemeenschap voor de Belgische Tegel. FARO, Tijdschrift over cultureel erfgoed. 11(3):66-70.
Mario BAECK.  2014.  The Flourishing of Belgian Ornamental Tiles and Tile Panels in the Art Nouveau Period. Journal of the Tiles & Architectural Ceramics Society. (20):14-25.

Reactie toevoegen

In de kijker

ETWIE is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken. Interesse in deze nieuwe functie? Solliciteren kan tot 25 maart!
Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen onze 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Nieuwsbrief