Mode en Kant Museum Brussel Museum

Adres

Violetstraat 12
1000 Brussel

In 1977 werd in Brussel het Museum voor het Kostuum en de Kant opgericht. Met dit museum wilde de overheid het textielerfgoed van de Stad Brussel voor het voetlicht brengen. De startcollectie bestond uit kerkelijke gewaden en Brusselse kant, en werd de voorbije decennia uitgebreid met hofjurken en minirokken, kostuums en vesten, capes en mantels, oud en hedendaags kantwerk, borduurwerk en originele accessoires, en hedendaagse textielcreaties. Er zijn ook tentoonstellingen te zien met werk van studenten van Brusselse hogescholen en bekende kunstenaars. In 2017 kreeg het museum de nieuwe naam 'Mode en Kant Museum'.

Bibliografie

[Anoniem].  1996.  Belgische modehuizen van 1881 tot nu.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief