Home / Mola - Provinciaal Molencentrum Documentatiecentrum, Museum

Mola - Provinciaal Molencentrum Documentatiecentrum, Museum

Adres

Puyenbrug 5
9185 Wachtebeke
09 342 42 40

Het Provinciaal Molencentrum Mola is een baken voor de molenzorg op vele fronten. Het is gehuisvest in kasteel Puyenbrug in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Je vindt er:

  • Het museum en bezoekerscentrum met een interactieve tentoonstelling, die gratis toegankelijk is en tal van educatieve mogelijkheden biedt. 
  • De bibliotheek en documentatiecentrum die elke werkdag na afspraak te consulteren is als je meer wil weten over molengeschiedenis of –techniek.
  • Het expertisecentrum over oude en nieuwe molens. Mola geeft advies, beheert de vijf molens die de Provincie Oost-Vlaanderen in eigendom heeft, ondersteunt activiteiten en publicaties...

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief