Museum Vergane Glorie Museum

Adres

Turnhoutsesteenweg 10A
2387 Baarle-Hertog
014 69 98 32

Het Museum Vergane Glorie is gegroeid uit de uitgebreide verzameling van Ad Haneveer. Als schrijnwerker verzamelde hij houten gereedschappen. Al doende groeide zijn collectie, tot besloten werd om de verzameling te ontsluiten voor het publiek in een eigen museum. Hier stelt hij de vele gereedschappen en handwerktuigen van de timmerman, smid, schoenmaker, kapper, bakker, imker, loodgieter, rietdekker en leidekker, diamantslijper en tandarts. Er staan ook enkele ketels uit een stokerij, waarmee vroeger in het geheim alcohol gestookt werd. Verder zijn er ook heel wat voorwerpen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waaronder een huls van 'dikke bertha'.  

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief