Narafi Onderwijsinstelling

Adres

Victor Rousseaulaan 75
1190 Vorst

Het Nationaal Radio- en Filmtechnisch Instituut (Narafi) werd opgericht in 1939. Onder de stichters bevonden zich minister Piet Vermeylen en regisseur Henri Storck. De school bood toen een antwoord op de vraag naar onderwijs in de nieuwe technieken zoals elektronica, draadloze verbindingen en beeldvorming. De drie opleidingen die het instituut aanbood waren film, fotografie en radio-elektriciteit. Narafi was daarmee een van de eerste multimediascholen in Europa. Het instituut maakte ook de eerste tv-uitzendingen ooit. Het dak van het kasteel van Duden in Vorst, waar het instituut gevestigd was, was uitgerust met verschillende antennes die voor talrijke experimenten dienden. Lang voor de eerste uitzending van het NIR in 1953 werd in Vorst dus al televisie gemaakt. Vandaag is Narafi een campus van LUCA School of Arts.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief