NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum Museum

Adres

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke

De collectie van het NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke omvat objecten die getuigen van de culturele en materiële geschiedenis van de Vlaamse en buitenlandse visserij en nevenbedrijven. Het museum heeft o.m. volgende objecten in bezit: vissersgereedschap, visserijbenodigdheden, scheepsmodellen, gereedschap (scheepsbouw, zeil- en tonnenmakers), materiaal van garnaalvissers te paard en gebruikt in de strandvisserij, materiaal van de visverwerkende sector, diverse kunstwerken...

Het museum beschikt ook over een vakbibliotheek, waarin de geschiedenis van de visserij in de ruimste zin van het woord bewaard wordt. Naast boeken en tijdschriften beschikt het museum over documentatiemateriaal (collectie logboeken van vissersvaartuigen, zeemansboekjes, visserijalmanakken, cursusboeken, gegevens over vaartuigen, jaarverslagen, krantenknipsels...) en een archief. Het museum verzorgt geregeld publicaties in samenwerking met de Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum en modelbouwclub De Dissel.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief