Omroepmuseum vzw Collectie, Organisatie

Adres

1043 Brussel

Omroepmuseum vzw bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die geïnteresseerden graag willen laten delen in hun passie: de grote en kleine geschiedenis van de technologische evolutie van radio en televisie in Vlaanderen. Velen zijn oudgedienden van de openbare omroep of medewerkers van bedrijven uit de sector.

In de loop der jaren heeft de vzw een hele collectie opgebouwd. De nadruk ligt op de uitzendkant van het omroepgebeuren (camera’s, opnametoestellen, microfoons, studio’s, zendapparatuur...) maar er zijn ook een collectie consumerapparatuur die de omroepgeschiedenis overspant, zoals radio’s, televisietoestellen, bandopnemers, transistorradio’s. Grote delen van de collectie zijn op de website te vinden.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief