Patricia Gheysens - Tegula Vakman

Adres

Visitatiestraat 60
9040 Sint-Amandsberg
0485 34 79 67

Naast de restauratie van keramische voorwerpen verwerkt Patricia Gheysens in haar ambachtelijk atelier ook handmatig klei tot afgewerkte tegels. Ze reproduceert tegels die niet meer in de handel te verkrijgen zijn, maar maakt even goed moderne tegels naar eigen smaak en ontwerp. Bij de reproductie van antieke tegels integreert ze zo veel mogelijk ambachtelijke werkmethodes in het hedendaagse maakproces.

De Makers Tegula

Paul en Patricia van Tegula. Een mooi voorbeeld van meester-leerling en Skill Exchange. Patricia leert van Paul de vaardigheid om prachtige tegels te maken. Ze komt uit een hele andere hoek, die van kunstgeschiedenis en restauratie om nu een oude ambacht over te nemen. #DeMakers #Tegula #Detoekomstismaken

Posted by De Makers on Wednesday, October 28, 2015

Reactie toevoegen

In de kijker

Altijd al willen leren hoe je een techniek of een ambacht het best in beeld brengt? ETWIE haalt dé experte in huis: Wendy Van Wilgenburg uit Nederland. Zij organiseert jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival.
ETWIE is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken. Interesse in deze nieuwe functie? Solliciteren kan tot 25 maart!

Nieuwsbrief