Patrick De Caluwé Collectie, Vakman

Adres

Antwerpsesteenweg 48
9140 Tielrode

In de jaren 1970 raakte vader De Caluwé gepassioneerd door oude mechanische muziekinstrumenten. Hij nam zoon Patrick mee op zijn zoektochten door binnen- en buitenland, in de hoop een bijzondere muziekdoos, fonograaf of grammofoon te kunnen toevoegen aan de snel uitdijende verzameling. In 1988 trad Patrick in de voetsporen van zijn vader en maakte meteen van zijn hobby zijn beroep. Hij startte een eigen zaak in het kopen, herstellen en verkopen van oude mechanische muziekinstrumenten: hoofdzakelijk fonografen, grammofoons en muziekdozen maar ook occasioneel draaiorgeltjes, juke-boxen, mechanische-en pneumatische piano’s en grote dansorgels.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief