Polet Quality Products NV Bedrijf

Adres

Ketegemstraat 11
9552 Borsbeke
053 62 22 05

De fabrikant en verdeler van handgereedschappen Polet ontstond toen Francis Polet in 1865 de dorpssmidse en hoefsmederij van zijn vader erfde. Deze groeide sterk door de vraag naar handwerktuigen voor de seizoensarbeiders in de bietenteelt en steenbakkerijen in Noord-Frankrijk. Vanaf de jaren 1920 ging het ambachtelijk bedrijf mechaniseren met de aankoop van een smeedhamer en mechanische persen. De matrijzen daarvoor werden bij Polet zelf vervaardigd. Eind de jaren 1960 verhuisde de smederij naar een nieuwe site en door de doorbraak van doe-het-zelfzaken in de daaropvolgende decennia werden de werktuigen stilaan verdeeld over Vlaanderen en de buurlanden.

Polet nam in 2013 de activiteiten over van smederij Denolf in Wetteren, die reeds sinds 1902 handgesmeede werktuigen vervaardigde. Twee jaar later volgde een fusie met smederij De Pypere, reeds actief in Ardooie sinds 1873.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief