Polet Quality Products NV Bedrijf

Adres

Ketegemstraat 11
9552 Borsbeke
053 62 22 05

De fabrikant en verdeler van handgereedschappen Polet ontstond toen Francis Polet in 1865 de dorpssmidse en hoefsmederij van zijn vader erfde. Deze groeide sterk door de vraag naar handwerktuigen voor de seizoensarbeiders in de bietenteelt en steenbakkerijen in Noord-Frankrijk. Vanaf de jaren 1920 ging het ambachtelijk bedrijf mechaniseren met de aankoop van een smeedhamer en mechanische persen. De matrijzen daarvoor werden bij Polet zelf vervaardigd. Eind de jaren 1960 verhuisde de smederij naar een nieuwe site en door de doorbraak van doe-het-zelfzaken in de daaropvolgende decennia werden de werktuigen stilaan verdeeld over Vlaanderen en de buurlanden.

Polet nam in 2013 de activiteiten over van smederij Denolf in Wetteren, die reeds sinds 1902 handgesmeede werktuigen vervaardigde. Twee jaar later volgde een fusie met smederij De Pypere, reeds actief in Ardooie sinds 1873.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief