Pues Begrafenissen Bedrijf

Adres

Eikestraat 2
3020 Winksele-Delle
016 60 15 06

Begrafenissen Pues is een familiebedrijf dat sinds 1900 sterk geworteld is in de omgeving van Winksele-Delle. Rademaker Alphonse Pues startte in 1900 met de aanmaak van doodskisten, waarvan het transport gebeurde met paard en koets. Zijn zoon Jozef werd schrijnwerker-meubelmaker en zette zijn werk verder. Een belangrijke stap in de uitbouw van een begrafenisonderneming volgde in 1950, toen Jozef en Albertine Pues-Van Horenbeek hun eerste lijkwagen kochten en zich enkel nog op uitvaartverzorging toelegden.

Door de volledige regeling op zich te nemen waren zij pionier in de sector.  Zij gingen ten huize voor de verzorging en de opbaring van de overledene. Samen met de familie stelden zij de tekst op voor doodsbrieven en prentjes en zorgden ze voor de bedeling hiervan. De doodkist werd in eigen atelier gemaakt, de rouwkapel geplaatst, de koffietafel verzorgd en naast het vervoer deed Pues ook de ceremonieleiding. Dit samenbrengen van een moderne onderneming met jarenlange ervaring met lokale uitvaarten was een tot dan toe ongekend concept.

De onderneming bewaart en gebruikt nog steeds zowel de originele lijkwagen uit 1950, een Plymouth, als authentieke rouwkapellen die soms reeds decennia teruggaan en bij gelegenheid op vraag worden gebruikt.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief