Riolenmuseum Brussel Museum

Adres

Octrooipaviljoen Anderlechtsepoort
1000 Brussel
02 279 43 83

Het Brusselse Riolenmuseum opende zijn deuren in 1988. Het museum is gevestigd in en onder de historische Octrooipaviljoenen aan de Anderlechtsepoort. Deze bevinden zich immers zowel boven de overwelfde Zenne als boven een collector en secundaire riolen. Aan de hand van maquettes, films en voorwerpen vertelt het Riolenmuseum de geschiedenis van de Zenne en haar twee overwelvingen.

Ook het werk van de mens in deze ondergrondse wereld komt aan bod: de manier waarop de riolen werden aangelegd, de dagelijkse strijd tegen overstromingen en de aan dit beroep verbonden gevaren. Een wandeling van een vijftigtal meter door een koker en een collector geeft de bezoeker een concreet beeld van het 350 kilometer lange riolenstelsel van Brussel.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief