Siemens België Bedrijf

Adres

Guido Gezellestraat 123
1654 Huizingen

In 1898 vestigt het Duitse bedrijf Siemens & Halske zich met een technisch kantoor in Brussel. Geleidelijk groeit dit uit tot Siemens België, dat intussen bijna 120 jaar technische expertise heeft opgebouwd. Tegenwoordig ligt het hoofdkwartier in Huizingen.

Een belangrijke grote opdracht is de aanleg van een telefonienetwerk in en rond Brussel, waarvoor honderden kilometers telefoonkabels van Siemens gebruikt worden. Begin jaren zestig worden ook grote telefooncentrales gerealiseerd voor bijvoorbeeld de Europese Economische Gemeenschap in Brussel. Hoewel Siemens enkele jaren geleden uit de telecommunicatiebusiness stapte, zal de telefonie altijd de basis van hun succes in België blijven.

Tegenwoordig zet Siemens België zijn lange ervaring in binnen drie grote domeinen: elektrificatie, automatisatie en digitalisatie. Vanuit België worden de bedrijfsactiviteiten in Algerije, Luxemburg, Marokko en Tunesië ondersteund. Siemens België is tevens verantwoordelijk voor de businessontwikkeling in de markten van 23 Franssprekende landen in West- en Centraal-Afrika.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief