Stadsmuseum Oostende Museum

Adres

Langestraat 69
8400 Oostende
059 51 67 21

In 2012 opende het Stadsmuseum Oostende in het Koninklijk Paleis. Je proeft er de geschiedenis van de stad aan de hand van talrijke heemkundige vondsten, ondergebracht in verschillende ruimtes, die de belangrijkste aspecten van de stad weerspiegelen: stadsontwikkeling, toerisme, visserij, haven en scheepvaart. Zo zijn er een visserijafdeling, een karrenafdeling en een vissersherberg te bezichtigen. De documenten, affiches en objecten geven je een beeld van zowel het harde vissersleven van vroeger als van het frivole strandplezier en toerisme uit vervlogen tijden.

Het stadsmuseum is een initiatief van de Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring 'De Plate', die ook in zijn andere activiteiten veel aandacht heeft voor het maritieme erfgoed van Oostende. In het tijdschrift 'De Plate' verschenen al heel wat relevante artikels.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief