Stadsmuseum Oostende Museum

Adres

Langestraat 69
8400 Oostende
059 51 67 21

In 2012 opende het Stadsmuseum Oostende in het Koninklijk Paleis. Je proeft er de geschiedenis van de stad aan de hand van talrijke heemkundige vondsten, ondergebracht in verschillende ruimtes, die de belangrijkste aspecten van de stad weerspiegelen: stadsontwikkeling, toerisme, visserij, haven en scheepvaart. Zo zijn er een visserijafdeling, een karrenafdeling en een vissersherberg te bezichtigen. De documenten, affiches en objecten geven je een beeld van zowel het harde vissersleven van vroeger als van het frivole strandplezier en toerisme uit vervlogen tijden.

Het stadsmuseum is een initiatief van de Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring 'De Plate', die ook in zijn andere activiteiten veel aandacht heeft voor het maritieme erfgoed van Oostende. In het tijdschrift 'De Plate' verschenen al heel wat relevante artikels.

Reactie toevoegen

In de kijker

SABCA blaast dit jaar 100 kaarsjes uit, en dus gaat ETWIE er op 18 mei op de koffie! En jij kan - mits tijdige inschrijving - mee!
Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief