Staf Bleeckx Expert

Staf Bleeckx heeft sinds zijn jeugd een grote interesse in erfgoed en heemkunde. Hij deed onderzoek en publiceerde over verschillende aspecten van het verleden van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Van opleiding en beroepsmatig was hij elektricien, maar hij specialiseerde zich - als één der eersten in België - vanaf de jaren 1970 in branddetectiesystemen, waarin hij een gecertificeerd expert werd. Sindsdien verzamelt hij brand- en rookdetectors en aanverwante materialen. Hij is werkend lid van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap, en bestuurslid van Heemkunde Gouw Antwerpen en van de Erfgoedraad van Sint-Katelijne-Waver.

Bibliografie

Staf BLEECKX.  2017.  Handelaars en Neringdoeners in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Mededelingen van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap.
Staf BLEECKX.  2015.  Met eigen handen. Ambachtslieden in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Mededelingen van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap.
Staf BLEECKX.  2012.  Het licht te Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 100 jaar elektriciteit (1912-2012). Mededelingen van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap. 24
Staf BLEECKX.  2011.  Brouwerijen en herbergen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Mededelingen van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap.
Staf BLEECKX.  2009.  De brandweer van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 150 jaar brandweergeschiedenis (1800-1955). Mededelingen van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap. 21:183p.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief