Stukwerkers NV Bedrijf

Adres

Port Arthurlaan 40
9000 Gent
09 251 25 45

Stukwerkers NV zou al sinds de 14de eeuw in de Gentse havens schepen laden en lossen. Een document uit 1338 vermeldt de activiteiten van de "Generaliteyt haerlieder aerbeyders ofte Stuckwerkers". Doorheen de eeuwen volgden de dokwerkers de ontwikkeling van de Gentse haven en verhuisden ze hun activiteiten. Ze waren gekend om hun sterke structuur met bepaalde sociale rechten, die elders weinig courant waren. Door de afschaffing van de octrooirechten in 1860 werden de Stukwerkers onafhankelijk. De in 1896 geregistreerde ‘Samenwerkende Vennootschap De Stukwerkers’ werd in 1949 een volwaardige NV en is dat tot op de dag van vandaag gebleven. Tegenwoordig wordt ingezet op multimodale logistiek. Alle kaaien van Stukwerkers zijn bereikbaar voor zeeschepen, binnenschepen, vrachtwagen en treinen.

De firma is trots op dit verleden, dat ze in hun inkomhal aan de hand van havenwerktuigen en karren demonstreren. Daarnaast bewaart de onderneming ook een interessant bedrijfsarchief.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief