't Krekelhof Museum

Adres

Koninklijke Baan 237
8670 Koksijde
058/51.12.38

Museum 't Krekelhof in Sint-Idesbald (Koksijde) opende in 1998 zijn deuren als ambachtenmuseum annex rariteitenkabinet. Als verwoede verzamelaars van al wat maar enigszins naar ambacht rook, wist de familie Vandamme in de loop der jaren een enorme verzameling met tal van unieke objecten en volledige kabinetten aan te leggen. Het museum toont 19 ambachten, waarvan telkens een volledig atelier bewaard werd (handtassenmaker, diamantslijperij, smidse, dierenarts, karnhuis, dokterskabinet, strodekker, gareel- en zadelmaker, tonnenmakerij, schaliedekker, steenkapper, schoenmaker, fotograaf, brouwerij, slachthuis, beenhouwerij, bakkersbedrijf, loodgieter, tabaksnijverheid, latkliever, maalderij).

Daarnaast is er een collectie huishoudvoorwerpen, fietsmerkplaatjes, taksmerkplaatjes en een enorme collectie van meer dan 1300 vleesmolens.

In 2015 onderging het museum een complete metamorfose. Het praatcafé maakte plaats voor de tattoopraktijk van conservator Vincent Hocquet (Beautiful Freak Tattoo & Mixed Art), de speeltuin werd een wandel- en belevingstuin. Er worden ook voordrachten en lezingen georganiseerd.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief