Tabakfabriek N° 253 Museum

Adres

Kronevoordestraat 21
8610 Handzame
051 56 61 08

In 2015 opende tabaksfabriek NEOS in Handzame (Kortemark) een nieuw bezoekerscentrum. Naast het verhaal van de fabriek kom je meer te weten over de rol van de tabak- en sigarenproductie in de regio, de geschiedenis van het dorp en de gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren. Cyriel Vandenberghe, de stichter van de fabriek, fungeert als virtuele gids.

Het bezoekerscentrum is een initiatief van vzw De Sigaar en het gemeentebestuur van Kortemark. Op aanvraag kan er ook een bezoek gebracht worden aan de huidige fabriek.

Bibliografie

E. KELLENS.  2001.  Sigarenfabriek Neos Handzame 1903-1975. Jaarboek van de Vrienden van het Tabaksmuseum Wervik. (19):57-90.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief