tapis plein Organisatie

Adres

Jan Van Eyckplein 2
8000 Brugge
050 51 61 70

tapis plein vzw is erkend als landelijk expertisecentrum voor actieve cultureel-erfgoedparticipatie. Met de projecten 'Quartier Bricolé', 'Handmade in Brugge' en 'Design met Wortels' is tapis plein sinds 2009 actief rond de actualisering van ambachten.

Eind 2017 werd tapis plein beëindigd en bundelde men de ervaring en inzichten met nieuwe plannen en ambities in de opstart van een nieuwe organisatie Wie (Werkplaats Immaterieel Erfgoed).

 

 

Eind 2017 namen we afscheid van tapis plein en bundelden de bestaande ervaring en inzichten samen met nieuwe plannen en ambities in de opstart van de nieuwe organisatie Werkplaats immaterieel erfgoed (Wie). Werkplaats immaterieel erfgoed wil, met een beleidsplan voor 2019-2023, in de volgende jaren de functies voor immaterieel erfgoed (volgens cultureelerfgoeddecreet 2017) opnemen. Met solide ICE-expertise en een doortastende visie. En sámen met al wie rond immaterieel­ erfgoed in de weer is in Vlaanderen en er mee de schouders onder wil zetten, in de erfgoedsector tot ver daarbuiten en in internationale netwerken. Om met een open en ontwikkelingsgerichte houding immaterieel erfgoed te helpen borgen. En om de kracht van verbindingen en ontmoetingen vanuit immaterieel erfgoed volop te stimuleren. 


Vanuit een nieuwe missie, nieuwe statuten en een gereorganiseerd bestuur voeren we in 2018 het laatste jaar van de beheersovereenkomst (2012-2018) uit. Tegelijkertijd werken we verder aan een nieuwe website en huisstijl en leggen we de basis voor de toekomstige werking (2019-2023). Alle informatie over de werking van tapis plein blijft voorlopig raadpleegbaar op www.tapisplein.be. De basisinformatie over Werkplaats immaterieel erfgoed vind je op werkplaatsimmaterieelerfgoed.be.

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief