Theo Alofs Vakman

Adres

Kasteelstraat 67
2470 Retie
014 37 27 70

Koperslager Theo Alofs is als sinds 1956 actief. Hij specialiseerde zich als restauratieloodgieter en koperrestaurator en werkte mee aan een aantal grootschalige projecten, zoals de restauratie van de Antwerpse kathedraal en de abdijsite Herkenrode in Hasselt. In het atelier in Retie, dat de deuren sloot begin 2015, werden traditionele werkwijzen gebruikt om lood, zink en koper te bewerken tot een eindproduct. Het atelier organiseerde regelmatig demonstraties. In samenwerking met bedrijven en instellingen organiseerde Atelier Alofs opleidingen. Je kon in het atelier zowel basis-, vervolmakings- als specialistencursussen volgen. Er bestonden ook korte trajecten en meerdaagse cursussen.

Theo Alofs publiceerde in 2007 ook het boek 'Het bekende onbekende ambacht Koperslaan' en plant in 2015 twee nieuwe technische handleidingen te publiceren over werken met zink en werken met lood. 

Reactie toevoegen

In de kijker

We smeden al volop plannen voor volgend jaar. Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteits Museum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief