Thissen Biljarts Bedrijf

Adres

Van Wesenbekestraat 51-55
2060 Antwerpen
03 233 54 18

Thissen Biljarts is een Antwerps familiebedrijf opgericht in 1898 en wordt nog steeds geleid door de vierde en vijfde generatie. Na jarenlang zelfstandige biljarthersteller te zijn geweest, besloot Pieter Michael Thissen in 1898 zijn eigen biljartfabriek op te richten. Hij huwde met Maria Slegers en samen begonnen ze de firma Thissen-Slegers. Om het verschil te maken met concurrenten, nam Pieter een voltijds beeldhouwer in dienst. Het was zijn taak om van elke biljarttafel of biljartkeu een uniek en exclusief stuk te maken. Aangezien de meeste klanten café-uitbaters waren, werd iets later gestart met totaalinrichting van cafés.

Sinds 1930 ligt de firma aan de Van Wesenbekestraat in Antwerpen. De productie gebeurt tegenwoordig in Wommelgem. In de showroom is een klein museum ingericht met biljarts en andere antiquiteiten uit de vorige eeuw, zoals ivoren biljartballen. Pronkstuk is een bijzonder biljart met koperen leeuwenpoten in Empire stijl uit de 18de eeuw. De biljart werd na WOII in de schavelingenkelder teruggevonden, wellicht werd deze daar tijdens de oorlog in verborgen maar hoe ze daar precies terechtkwam is niet geweten. De bijzondere tafel uit de tijd van Napoleon werd in eigen huis gerestaureerd en is vrij te bezichtigen voor liefhebbers.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief