Tinne Claes Onderzoeker

Historica Tinne Claes is als postdoctoraal onderzoekster verbonden aan de onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 aan de KU Leuven. In 2017 verdedigde ze haar proefschrift Nobody’s Dead, The Trajectories of the Corpse in Belgian Anatomy, ca. 1860-1914. In haar doctoraatsonderzoek bracht ze de ontwikkeling van de anatomie als medische discipline in verband met veranderende denkbeelden over de dood en het lichaam, alsook met sociale en politieke spanningen. Ze publiceerde daarover onder andere in Social History of MedicineThe Journal of the History of Collections en BMGN- Low Countries Historical Review. Daarnaast publiceerde ze ook over verwante historische thema’s, zoals populaire wetenschap, gender en lichaamsgeschiedenis.

Haar huidige onderzoeksproject Baby Fever. Defining Infertility in Twentieth-Century Belgium neemt ons begrip van onvruchtbaarheid als een medische conditie onder de loep. Door aandacht te besteden aan de diverse manieren waarop onvruchtbaarheid werd gedefinieerd en ervaren na 1945, stelt Tinne de dominantie van medische perspectieven in historisch onderzoek naar onvruchtbaarheid in vraag.

(link naar haar volledige bibliografie: https://lirias.kuleuven.be/cv?u=U0092638)

Bibliografie

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief