Van Hoorebeke Timber Bedrijf

Adres

Kluizensesteenweg 1
9000 Gent

Van Hoorebeke Timber in de Gentse havenzone importeert hout over water uit alle hoeken van de wereld voor de lokale houthandelaar en de houtindustrie. Hardhout komt uit Zuidoost-Azië, Brazilië en Afrika; het zachthout uit Rusland, Noord-Amerika, en de Scandinavische landen.

Ambrosius van Hoorebeke – een brouwerszoon - maakte in 1742 een belangrijke beslissing door het brouwersvak op te geven en handel te beginnen drijven in bouwmaterialen. Hij vestigt zijn handelszaak in Langerbrugge. Vanaf 1842 werd de eerste partij gezaagd hout ingevoerd uit Riga. Hiervan bewaart het bedrijf de charterparty. De ligging van Van Hoorebeke vlak bij het water was ideaal om dergelijke vrachten te ontvangen. Het bedrijf koos bewust om verder te investeren in de houthandel en bouwde In Evergem een stoommachine om de nieuwe houtzagerij aan te drijven.

Eind jaren ‘60 volgden grote investeringen zodat de infrastructuur de groei van het bedrijf kon volgen. De loodsen en de schaverij op Langerbrugge werden uitgebreid met opslagplaatsen in de Gentse haven, maar er kwamen ook depots in Boom, Brugge, Antwerpen en Brussel. Sinds 2006 zijn alle activiteiten opnieuw gecentraliseerd op één site van 120.000m2 in Gent, namelijk het Kluizendok, waar ook het kantoorgebouw gevestigd is. Pierre-Emmanuel van Hoorebeke vertegenwoordigt de zevende generatie in het familiebedrijf.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief