Van Roey Bedrijf

Adres

Oostmalsesteenweg 261
2310 Rijkevorsel

Groep Van Roey in Rijkevorsel is een familiebedrijf in de bouwsector, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1740. Na verschillende generaties schrijnwerkers en timmerlieden is het vooral Frans Van Roey, die samen met zijn zonen Jef en Louis het familiebedrijf stevig zal uitbreiden en professionaliseren. Door het aannemen van de eerste grote metselwerken in 1928 worden de fundamenten van het huidige bouwbedrijf gelegd.

Het jaar van de grote doorbraak is 1937: dankzij de renovatiewerken aan het sanatorium Lizzy Marsily kan het aantal medewerkers meer dan verdubbelen. De wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog zorgt voor een hoogconjunctuur in de bouw. Van Roey groeit tegen 1948 uit tot een bedrijf van 103 medewerkers. De golden sixties zorgen daarna voor nog heel wat grote bouwopdrachten. In de jaren 70 wordt het bedrijf expert in de bouw van watertorens en waterzuiveringsinstallaties. De houten stellingen van de watertorens groeien uit tot een handelsmerk. In 2015 werd het 275-jarig bestaan van Van Roey uitgebreid gevierd.

Bibliografie

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief