Vermeiren & Co NV Bedrijf

Adres

Pieter Coeckestraat 47
9300 Aalst
053 21 47 80

Vermeiren & Co werd opgericht in 1862 en is daarmee vermoedelijk het oudste nog actieve schilders- en decoratiebedrijf in België. Bovendien is de onderneming al die tijd standvastig op dezelfde site in het centrum van Aalst gebleven. Specialisaties waren onder meer hout- en marmerdecoratie, glaswerk en oude schildertechnieken met stucco- en marmorisverf. Een belangrijke figuur in de periode rond de Tweede Wereldoorlog was bedrijfsleider Henri Vermeiren. De onderneming bewaart nog enkele archivalia en handwerktuigen in een vitrine op kantoor. Na een overname in 1997 ging het bedrijf uiteindelijk samenwerken in de overkoepelende structuur Main D'Or, gevestigd in Kontich, samen met heel wat andere traditiebedrijven met expertise in de afwerkings-, restauratie- en decoratiesector, zoals schilderwerken, parket, bepleistering en gyproc en het plaatsen van lino, vinyl of tapijt. Voorbeelden zijn Taeymans Meesterschilders (°1880), Jadoul Parket (°1911), Rose & Partners (°1904) en Gion (°1924).

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief