vzw Stoomcentrum Maldegem Museum

Adres

Stationsplein 8
9990 Maldegem
050 71 68 52

Het Stoomcentrum in Maldegem bezit de grootste collectie van stoomlocomotieven en bijzondere rijtuigen (zoals een bioscooprijtuig) in Vlaanderen. Naast de bewaring, het onderhoud en de restauratie van de locomotieven en rijtuigen zetten ze zich ook in voor de ontsluiting van deze collectie door ritten op normaal- en smalspoor te organiseren met de diverse rijtuigen. Zo kunt u dineren in het Orient-Express restaurantrijtuig, voortbewogen door een stoomtrein, of kunt u machinist voor één dag zijn op een stoom- of diesellocomotief.

Onlangs kreeg het eerste onderhoudsdossier voor het stationsgebouw in Maldegem, waar de vzw is ondergebracht, de goedkeuring van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Hiermee kunnen de eerste onderhoudswerken aan het gebouw starten. Een tweede onderhoudsdossier is in voorbereiding om van het station weer een blikvanger in de erfgoedsite te maken.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief