Wendy van Wilgenburg Expert

Wendy van Wilgenburg is documentairemaker, editor, docent en directeur van het Ambacht in Beeld Festival. 

Toen ze voor haar studies een vioolbouwer volgde, focuste ze zich op het filmen van het ambacht hiervan, van het vakmanschap dat in het bouwen van een viool stak. De film geeft, chronologisch, een boeiend en vrij volledig beeld van de bouw van een viool, beginnend met twee planken en eindigend met Matthieu Besseling die het instrument, zo’n vier maanden later, bespeelt. 

Ze studeerde af als cultureel en visueel antropoloog en heeft onderzoek gedaan en gefilmd in vele landen. Elk jaar organiseert ze het Ambacht in Beeld Festival, een internationaal festival over ambachtelijk meesterschap en vakmanschap, met documentaires, workshops, infosessies, lezingen, masterclasses en een verdiepend symposium. Ze geeft workshops over hoe je je ambacht of techniek het best in beeld brengt, met de focus op camera-oefeningen, interviewtechnieken en over het inzichtelijk in beeld brengen van handelingen.

Het Ambacht in Beeld Festival wordt ook tweejaarlijks in New York georganiseerd onder de naam Crafts in Focus. Beide festivals willen een zo groot mogelijk publiek laten kennismaken met ambacht, vakmanschap en meesterschap.

 

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief