Winsol Bedrijf

Adres

Roeselaarsestraat 542
8870 Izegem
051 33 18 11

Winsol is specialist in rolluiken, ramen, deuren, zonwering, garagepoorten en terrasoverkappingen. In 1876 stichtte Jules Windels-Dusselier een 'fabriek van mekanieke lattestoors'. Hij vervaardigt eerst op maat gemaakte houten latten, verbonden door middel van scharnieren. Later wordt een eigen gepatenteerd systeem van ingewerkte haken gebruikt waardoor de binnenzijde van de rolluiken veel mooier wordt.

Zoon Gerard Windels verandert de naam van het bedrijf in Windels-Vangheluwe, maar later wordt het definitief ‘Winsol’. De ‘sol’ (van soleil) verwijst naar de nieuwe productie en verdeling van zonwering. Winsol is het eerste bedrijf dat een eigen zonnescherm maakt met schaararmen en een veer in de oprolas. Deze metalen onderdelen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt in de eigen smidse. De zonwering is een groot succes bij winkels en horecazaken en de zaak groeit snel. Ook naar aanleiding van EXPO 58 breidt Winsol zijn sectie schrijnwerk uit. Geleidelijk wordt hout in de zonweringen vervangen door pvc.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief