Wolfers Bedrijf

Adres

Waterloolaan 1
1000 Brussel
02 513 61 50

Wolfers is een juwelierszaak aan de Waterloolaan in Brussel, opgericht in 1812 door inwijkelingen uit Duitsland met Joodse afstamming. De familie van edelsmeden is reeds eeuwenlang gekend als vakmannen in de bewerking van goud en zilver. De traditie van het huis werd verankerd tijdens de Belle Epoque met zilverwerk en tafelsierkunst. Vanaf 1852 hanteerde Louis Wolfers een everzwijn met letter W als smidsteken, sinds enkele jaren vervangen door een gestilleerde W in Art Nouveaustijl. De ontwerpen uit de Art Nouveau, waarbij de figuur van de libel een belangrijke positie inneemt, vormen nog steeds een cruciale inspiratiebron voor de huidige creaties, die voornamelijk op maat worden gemaakt in het atelier. Daartoe bewaart Wolfers duizenden tekeningen van ontwerpen uit die periode en tracht ze zoveel mogelijk authentieke stukken te traceren en te restaureren. In die Art Nouveau periode creëerde Philippe Wolfers ook beeldhouwwerken en kristallen objecten. Wolfers vestigde zijn atelier een tijdlang in de Arenbergstraat, in ruimten ontworpen door Victor Horta.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief