Yper Museum Museum

Adres

Grote Markt 34 (Lakenhallen)
8900 Ieper
057 239 220

Elf eeuwen Ieper en Westhoek ontdek je in het Yper Museum. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 600 stukken, bijeengebracht uit vier voormalige Ieperse musea: het Stedelijk Museum, Arthur Merghelynck, Museum Godshuis Belle en het Onderwijsmuseum.  Er is een unieke collectie insignes, kaarten, archeologische vondsten, munten, kant- en handwerk en zoveel meer. Alle belangrijke gebouwen werden in maquettes gemaakt. 

Hoe is de kattenstad ontstaan? Waar komen de Lakenhallen vandaan? Wol en laken maakten van Ieper namelijk een grootstad! Welke Europese heersers kende Ieper doorheen haar geschiedenis? Wat was de invloed van de Eerste Wereldoorlog op de stad? Op deze vragen en zoveel meer krijg je een antwoord in het museum.

Het Yper Museum zit in een vleugel van de Lakenhallen, Europa’s grootste burgerlijke complex in neo-gotische stijl. In de Lakenhallen bevinden zich ook het In Flanders Fields Museum, het Kenniscentrum van de Musea Ieper, de dienst Toerisme en het streekbezoekerscentrum. 

 

Foto: https://www.ypermuseum.be/middeleeuwse-grootstad

 

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief