Zuidwestbrabants Museum Museum

Adres

Meibloem 16
1500
02 365 97 70

De collectie van het Zuidwestbrabants museum in Halle bevat meer dan twintigduizend stukken rond de archeologie, geschiedenis en volkskunde van de streek. Blikvangers in de afdeling geschiedenis zijn onder meer het luxe-vlechtwerk uit de 17de eeuw en stukken uit de Halse porseleinfabriek van Jean-Baptiste Cappellemans. De afdeling volkskunde toont onder meer een reconstructie van een 19de-eeuwse arbeiderswoning.

Het museum bezit het volledige gereedschap, de ontwerptekeningen en enkele tientallen kunstwerken van de Lembeekse edelsmid en beeldhouwer Camille Colruyt (1908-1973). Ook rond diens broer, kunstglazenier en kunstschilder Jozef Colruyt (1900-1988), wordt interessant materiaal bewaard.

Het museum sloot in 2014 zijn deuren op de oude locatie en verhuisde naar de nieuwe museumsite 'den AST' in de voormalige mouterij Van Roye.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief