Home / 11de Nacht van de Geschiedenis zet vakmanschap in de kijker

11de Nacht van de Geschiedenis zet vakmanschap in de kijker

Op dinsdag 19 maart vindt de 11de Nacht van de Geschiedenis plaats, één van de grootste jaarlijkse geschiedenisevenementen van Vlaanderen. Deze editie staat volledig in het teken van de vakmannen en -vrouwen. Verspreid over Vlaanderen heeft het Davidsfonds meer dan 240 activiteiten in petto.

Vakmannen en -vrouwen zijn mensen die een boeiend stukje geschiedenis meemaakten en vaak ook hun kennis van generatie op generatie doorgaven. Maar het zijn ook beroepen die stilaan met uitsterven bedreigd zijn, en dat verdient volgens het Davidsfonds extra aandacht. De Nacht van de Geschiedenis brengt daarom een rijk aanbod aan vaklui-verhalenvertellers: van glasblazers, chocolatiers, instrumentenbouwers, fietsenmakers, vliegtuigbouwers, molenaars tot windturbinemakers, kathedraalbouwers en graffitikunstenaars.

Ter gelegenheid van de Nacht van de Geschiedenis publiceert het Davidsfonds ook het fotoboek 'Hands on', waarin vijftien vakmannen en -vrouwen hun levensverhaal vertellen. Ten slotte wordt ook de tweede Davidsfonds Geschiedenisprijs uitgereikt.

Alle informatie en het volledige programma vind je op www.davidsfonds.be/nacht.

21/01/2013 - 22:55

In de kijker

Altijd al willen leren hoe je een techniek of een ambacht het best in beeld brengt? ETWIE haalt dé experte in huis: Wendy Van Wilgenburg uit Nederland. Zij organiseert jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival.
ETWIE is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken. Interesse in deze nieuwe functie? Solliciteren kan tot 25 maart!

Nieuwsbrief