80 jaar brandweer in Zwevegem

foto_brand_centrale.jpg

Foto: Joost Vanhessche

De oude elektriciteitscentrale in Zwevegem is dit weekend een van de draaischijven voor Open Monumentendag. Ook het brandweererfgoed is er goed vertegenwoordigd. Tijdens een bijzondere veiligheidsdag organiseert de brandweer allerlei activiteiten: naast demonstraties is er ook een tentoonstelling met oude brandweerwagens, met als blikvanger een Amerikaanse 'tillertruck' (een brandweerwagen met oplegger als ladderwagen).

Op zondag stel expert Joost Vanhessche zijn boek voor over de geschiedenis van de brandweer in Zwevegem: hij heeft niet alleen aandacht voor de geschiedenis van het korps zelf, maar ook voor het bijzondere mobiel erfgoed! 

Meer informatie is te vinden op deze link

05/09/2018 - 10:18

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief