Ambachten en architectuur in deSingel

In deSingel in Antwerpen loopt vanaf vandaag de tentoonstelling Ensembles, over de verhouding tussen architectuur en ambacht. Ambacht wordt vaak geassocieerd met een zekere nostalgie, met kwaliteiten van vakmanschap die in het hedendaagse bouwen verloren zijn gegaan. Maar ambacht kan ook de sleutel zijn tot innovatie in architectuur: voor de combinatie van oude ambachten met nieuwe technieken, met duurzame oplossingen en met het herbekijken van de organisatie van denk- en handwerk.

De tentoonstelling Ensembles, een samenwerking tussen CVAa, APA en deSingel, toont aan de hand van projecten uit diverse Europese landen hoe de samenwerking tussen ontwerpers en makers tot nieuwe oplossingen in architectuur kan leiden. Maar ze toont ook hoe deze samenwerking verrijkend is voor alle betrokkenen; van de architect die zijn vak opnieuw leert waarderen tot de bouwer die trots kan zijn en erkenning krijgt voor zijn vakmanschap.

De tentoonstelling loopt tot 13 januari 2017 in deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. 

30/09/2016 - 08:10

Reactie toevoegen

In de kijker

Minister Sven Gatz lanceerde voor de tweede keer het beurssysteem dat kennisoverdracht tussen een 'meeste

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen onze 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Nieuwsbrief