Home / Ambachtendag in het Karrenmuseum in Essen

Ambachtendag in het Karrenmuseum in Essen

Op de 35ste editie van de Ambachtendag duikt het Karrenmuseum in Essen met verschillende vakmensen de 21ste eeuw in! Ga op zondag 26 augustus tussen 13 en 18 uur mee zeefdrukken, glasblazen, knopen leggen of ga met je lievelingspop op consultatie bij de poppendokter. Liever kleurrijk kantklossen? Genieten van vrolijke mozaïekkunst? Handgevlochten haarcreaties bewonderen? Ontdekken hoe uurwerken worden gemaakt? Het kan allemaal!

De Ambachtendag  belooft opnieuw een ware ontdekkingstocht te worden doorheen een heleboel zeer diverse ambachten. Sommige ambachten gaan dan wel eeuwen terug, maar worden in een hedendaags jasje gestopt. Andere ambachten dienen als inspiratie voor creatieve koppen. Denk maar aan de verschillende bewerkingstechnieken van textiel, steen, metaal, hout en stro.

Laat je ook inspireren! Live muziek en een zomerse bar zorgen voor een feestelijke toets!

 

Deelnemen aan de Ambachtendag kost 4 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Alle info vind je ook via de Facebookpagina en de website van het Karrenmuseum in Essen.

 
26/07/2018 - 12:50

Reactie toevoegen

In de kijker

Op vrijdag 16 november organiseert ETWIE in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis en de Vereniging Bedrijf & Historie een studiedag over bedrijfserfgoed als cultureel erfgoed. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief