Home / Bokrijk brandmerkt op zoek naar innovatieve lederbewerker (m/v)

Bokrijk brandmerkt op zoek naar innovatieve lederbewerker (m/v)

Het Openluchtmuseum Bokrijk werkt met BKRK (bokrijk brandmerkt) momenteel aan een vernieuwingsproject: het museum wil, naast zijn didactische en historische context, ook het verhaal van vandaag en morgen brengen. Na een jarenlange expertiseontwikkeling betreffende (oude) ambachten en technieken, wil het museum met BKRK de hedendaagse relevantie van al dat vakmanschap aantonen en verder uitbouwen.

Vanuit de overtuiging dat men door te leren uit en over de geschiedenis  tot een hedendaagse aanpak komt en zo boeiende ontwerpen kan realiseren, wil Bokrijk onder de  noemer BKRK op regelmatige tijdstippen een reeks van innovatieve, eigentijdse producten ontwikkelen die hun grondslag en inspiratie vinden in het Openluchtmuseum. In navolging van de hedendaagse versie van het authentieke, Bokrijk-beursje, nl. de design kaarthouder van k&w, en bij wijze van uitbreiding van de merchandisingslijn BKRK werd er gezocht naar manieren om het vakmanschap leder nog verder uit te bouwen.

Daarom lanceert Bokrijk dit najaar een wedstrijd waarbij ontwerpers zich laten inspireren door de kwaliteit van het ambacht, door de vooruitgang van de techniek, maar ook vice versa. De opdracht luidt: ontwikkel een object dat in gebruik, techniek, materiaal en duurzaamheid het authentieke vakmanschap van lederbewerking op een innovatieve manier in zich draagt. Bokrijk richt zich met deze wedstrijd zowel op jonge ontwerpers als op gevestigde waarden.

Meer informatie vind je in dit document (pdf).

10/10/2014 - 12:59

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief